Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subotica, Sombor i Kikinda prešli na digitalni signal

    Područja opština Subotica, Sombor i Kikinda prešli su na digitalno emitovanje televizijskog signala, saopštilo je javno preduzeće Emisiona tehnika.

    Bez odgovarajuće opreme za prijem digitalnog signala domaćinstva sa područja Subotice, Sombora i Kikinde od sada neće biti u mogućnosti da prate televizijski program.

    Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala, građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbora prevoda i titlovanje sadržaja.

    Emisiona stanica "Crveno Selo" će omogućiti gledanje digitalne televizije, na 40 kanala, za oko 300.000 građana Subotice i gradova Kanjiža, Senta, Bačka Topola, Čanatavir, Bajmok, Mali Iđoš, Palić.

    To je jedna od najkompleksnijih emisionih stanica, karakteristična po tome što ima najviši antenski stub u Srbiji od 220 metara, a na njemu je, za potrebe digitalne televizije, montiran jedan od najvećih i najmodernijih antenskih sistema u Srbiji.

    Gašenje analognog signala počelo je 15. aprila u Vršcu. Prema rasporedu na isključivo emitovanje digitalnog TV sistem preći će stanica "Crveni Čot" na Fruškoj gori 18. maja, "Avala" 25. maja, "Rudnik-Crni vrh", "Tupižnica", "Tornik-Ovčar", "Deli Jovan", 1. juna i "Besna kobila", "Jastrebac", "Kopaonik", "Cer-Maljen", 15. juna.

    Kompletan završetak procesa digitalizacije je planiran do 17. juna, kada će 95 odsto Srbije biti pokriveno digitalnim signalom kako je i propisano Ženevskom konvencijom, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE