Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Istorijski skup privrednika na Kosovu

    Privrednik Miodrag Kostić ocenio je na poslovnom forumu privrednih komora Srbije i Kosova u Gračanici da taj skup predstavlja istorijski sastanak privrednika na Kosovu.

    "Mi privrednici već odavno sarađujemo. Ta saradnja je nekad sklonjena od očiju, možda i politike. Možda se u javnosti to i ne vidi. Ovakav jedan skup nam omogućava da to kažemo javno. Mi radimo uveliko", kazao je Kostić u Gračanici.

    Prema njegovim rečima, poruka privrednika je da je sva infrastruktura koja privrednicima omogućava da rade ne vredi ako kamion na granici stoji dva-tri dana i čeka na proceduru, a to je nešto što ne mogu da reše privrednici.

    "Upravo na ovakvim skupovima, sa ovakvom medijskom pažnjom, vi mediji možete da nam pomognete da ukažemo na taj problem i da kamion umesto dva-tri dana čeka jedan ili dva sata. A nadamo se da ubudućnosti neće čekati uopšte. To je poruka privrednika", rekao je Kostić.

    On je rekao da ima više od 35 godna privrednu firmu i da izuzimajući kratke zastoje, sve vreme radi i sa Kosovom.

    "Moji poslovni partneri, neke sam danas video ovde posle deset godina, a neke viđam i mesečno jednom i nikada saradnju nismo ni prekidali. To je i logično, jer mali je ovo prostor, ne treba ga razdvajati."

    Ako se budemo regionalno udruživali, svakako nam je bliži privrednik sa Kosova nego onaj iz Argentine. Ovde ćemo lakše prodati svoj proizvod i tu treba da se udružimo i da skidamo granice i barijere. To je ključna poruka, kazao je novinarima Kostić.

    Na pitanje zašto nije ostao u poslovima koji su u vezi sa investicijom na Brezovici, Kostić je rekao da ima firmu u pet zemalja i da u svakom momentu na njegovom stolu stoji deset projekata i da je jedan od takvih projekata bila i Brezovica.

    On je ocenio da na Kosovu ima dosta drugih projekata, kao na primer u agraru, trgovini, distribuciji i da danas sigurno ne bi došao da nema projekata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE