Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Struja ne mora da poskupi`

    Za Elektroprivredu Srbije nije neophodno da ove godine dođe do podizanja cene električne energije, izjavio je direktor EPS Aleksandar Obradović.

    Obradović je gostujući na RTS rekao da će cena struje biti otvorena u razgovorima s Međunarodnim monetarnim fondom i istakao da je EPS danas, kada je u pitanju podizanje cene struje, u povoljnijoj situaciji nego pre šest meseci.

    "Za MMF i ostale svetske institucije mnogo je bitnije da li smo mi krenuli u suštinske reforme."

    Njih ne zanima samo koliko je podizana cena struje, oni hoće da vide u kom periodu će se vlada Srbije obavezati da ta cena više ne bude socijalna kategorija, ali da se sa druge strane prilagodi uslovima društva, precizirao je Obradović.

    Obradović je rekao da će se nakon razgovora sa MMF znati da li će struja poskupeti. Drugi važan deo je taj da ćemo do 1. jula završiti prvu fazu korporativizacije, kaže on.

    Ukazuje kako za EPS nije nužno da dođe do rasta cene električne energije i kako očekuje da se to, ipak, neće desiti do kraja ove godine.

    Ponavlja da je od cene struje mnogo važnija reforma EPS, precizirajući da će 1. jula od 14 priverednih društava u EPS ostati samo tri i da će se zato smanjiti broj direktora.

    Govoreći o radnim mestima u EPS, Obradović napominje kako očekuje da se broj direktorskih mesta i dalje smanjuje i dodaje kako je neophodno da se menja sama struktura zaposlenih, podsećajući da su ovom preduzeću potrebni monteri, električari i rudari.

    Na pitanje kako će se završiti priča o tenderima za pametna brojila, direktor EPS podseća da je lobi za prodaju brojila jak, jer zna da se oko toga vode velike bitke.

    Napominje da je zato jedini izlaz bio veliki tender, gde su od četiri ponuđača tri bila sa domaćeg terena i dodaje kako se nada da će, ipak, situacija sa pametnim brojilima biti uskoro završena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE