Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vapaj mladih za poslom

    Mladi u Srbiji prosto vape za poslom, a u prilog tome govori da je zvanično 200.000 nezaposlenih mladih ljudi i ko zna koliko još onih koji nisu na zvaničnoj evidenciji, rekao je državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin.

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, on je na otvaranju prvog Beogradskog sajma za mlade (Belgrade Youth Fair) rekao da je zato važno napraviti most između studenata završnih godina studija i kompanija, kako bi im se omogućila stručna prakse i sticanje neophodnih veština i radnog iskustva za zaposlenje.

    Borovčanin je zahvalio organizatorima manifestacije, jer prema njegovim rečima, takve inicijative je lako podržati pošto ih pokreću direktno mladi, koji su svesni da od čekanja nema previše rezultata.

    U Mikser Housu se od 11. do 13. maja održava Beogradski sajam za mlade, koji bi trebalo da poveže mlade sa kompanijama i institucijama, ali i da mladima u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija pruži priliku da prošire svoja znanja iz različitih sfera, kao što su biznis, mediji, kultura, informacione tehnologije.

    Na sajmu će srednjoškolci moći da se bolje upoznaju sa radom i organizacionom strukturom izlagača i da na osnovu interakcije sa njima dođu do zaključaka o tome koji su obrazovni profili najtraženiji u kompanijama za koje su zainteresovani, kao i koje obrazovne profile i kompetencije kompanije zahtevaju da bi nekoga zaposlile.

    Studentima će biti pružena šansa upoznavanja sa načinom funkcionisanja najvećih kompanija i institucija, kao i mogućnost da učestvuju u programima prakse i zapošljavanja koje izlagači na sajmu mogu ponuditi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE