Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ispunjeni tehnički uslovi za letove ka SAD

    Ispunjeni su svi tehnički uslovi za direktne letove između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Ministarka je sa ambasadorom SAD Michaelom Kirbyjem formalno parafirala Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlada SAD i Srbije. "Nakon 23 godine možemo da kažemo da ćemo uspostaviti direktne letove između SAD i Srbije", poručila je ona na konferenciji za novinare posle potpisivanja.

    Mihajlović je istakla da danas "možemo da kažemo da teče period kada će naše vazduhoplovne vlasti da se dogovaraju oko direktnih letova".

    Posebno mi je drago da je Američka federalna vazduhoplovna administracija svrstala Srbiju u kategoriju prvog reda. To znači u vazduhoplovstvu jednu bezbednu zemlju koja može da aplicira za direktne letove, navela je ona.

    Što se tiče tehničkih uslova, Srbija je spremna. Mi sada očekujemo razgovor vazduhoplovnih vlasti oko toga kada bi mogli da budu direktni letovi, a ja zaista verujem da će to biti što pre jer radimo na tome, izjavila je ona.

    Upitana šta je sve dalje potrebno uraditi pošto Air Serbia trenutno ne raspolaže avionima za prekookeanske letove, ona je odgovorila da se u daljim koracima vrši nadzor nad Aerodromom Nikola Tesla i nad Air Serbia, ali i ukazala da su i jedni i drugi spremni za direktne letove.

    Što se tiče aviona, ne brinemo, jer Air Serbia ima na raspolaganju razne mogućnosti od Airbusa 330, pa na dalje avione koji odgovaraju za direktne letove, rekla je ona.

    Ambasador SAD je poručio da očekuje da u ne tako dalekoj budućnosti budemo u prilici da direktno letimo između SAD i Srbije.

    Što se tiče Vlada SAD i Srbije, mislimo da se radi o mesecima, ali je bolje postaviti to pitanje aviokompanijama, rekao je Kirby i dodao da ovaj sporazum otvorenog neba "govori da će više kompanija imati mogućnost da leti i imati direktne letove".

    Upitana da li je tačna informacija da se gasi predstavništvo Etihada u Beogradu i da se Etihad i Air Serbia spajaju, Mihajlovićeva je rekla da nema nikakve informacije o tome.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE