Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS: 110 miliona dinara za sport i kulturu

    Naftna industrija Srbije obezbedila je 110.500.000 dinara za projekte u lokalnim zajednicama u kojima posluje, a tiču se unapređenja kvaliteta života u tim sredinama.

    U nameri da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima posluje, NIS je obezbedila sredstva za projekte u duhu korporativne društvene odgovornosti i prepoznavanja potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata.

    S obzirom na to da su projekti koji će se ovim parama finansirati već izabrani, novac će biti podeljen po gradovima, pa će tako Beograd dobiti 20 miliona dinara, Niš pet, Novi Sad i Pančevo po 15, a Zrenjanin 12,5 miliona dinara.

    Najveću pomoć NIS će dati za rekonstrukciju dečijeg igrališta u Kumodražu 1,99 miliona dinara, kao i Udruženju za edukaciju "Volim prirodu" od 1,68 miliona dinara, kao i mladenovačkoj gimanziji 1,55 miliona za modernizaciju dotrajale fiskulturne sale.

    U Nišu će NIS najviše novca izdvojiti za uređenje i otvaranje terena za mali fudbal, rukomet i tenis 700.000 dinara, kao i za pozorište lutaka 600.000 dinara.

    Tradicionalno, kada je reč o Novom Sadu, NIS najviše novca izdvaja za pomoć muzičkog festivala Exit za koji će biti izdvojeno 3,7 miliona dinara, dok će po 1,1 milion dinara biti dato humanitarnoj ekološkoj organiziji Čepom do osmeha i atletskom klubu Vojvodina.

    Kulturni centa Pančevo dobiće za 18. pančevački festival 1,38 miliona dinara, dok će dva miliona biti dodeljeno Fudblaskom klubu Železničar.

    NIS je na ovaj način još jednom potvrdio da ne odustaje od pružanja pomoći realizaciji projekata iz oblasti sporta, zdravog načina života, razvoja i obogaćivanja kulturnih sadržaja u lokalnim zajednicama, davanju podrške kulturnim programima, kao i razvoja i popularizacije nauke i istraživanja.

    Pomoć je obezbeđena i za socijalno ugrožene grupe, kao i za zaštitu životne sredine kroz edukaciju i podizanje svesti s ciljem rešavanja konkretnih problema u lokalnim zajednicama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE