Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od juna prodaja kolubarskog uglja

    Najjeftiniji i najtraženiji ugalj "kolubara" građani će ponovo moći da kupe od 1. juna, kaže direktor Kolubarskih rudnika Milorad Grčić, ističući da se u ovom  momentu proizvodi preko 60.000 tona uglja dnevno.

    Na najvećem kopu Tamnava zapad gotovo 11 meseci pod vodom je bilo devet bagera, čija je popravka u toku. I pored teškoća, od januara proizvodnja uglja je pet odsto veća od planirane.

    Direktor Kolubarskih rudnika rekao je za RTS da na deponijama u TENT ima milion i 250 hiljada tona uglja na zalihama.

    Prema njegovim rečima, svi bageri će biti remontovani u roku. Ono što je bitno počeo je da radi najveći jalovinski sistem, glodar 3 i efekti proizvodnje se već vide. Proizvodnju jalovine smo od tog tog mometa podigli skoro za skoro 15 procenata.

    Kompletna oprema kopa Tamnava će biti u funkciji tokom juna meseca. Kolubara sada radi pod velikim opterećenjem. Svi sistemi rade pod velikim opterećenjem i zbog toga je važno da revitalizacija bude što pre završena. Sve će to biti završeno u junu, objašnjava Grčić.

    Proizvodnja uglja je zadovoljavajuća za ovo godišnje doba. Mi u ovom momentu proizvodimo preko 60.000 tona dnevno jer toliko obrenovačke termoelektrane "Nikola Tesla" mogu da sagore za proivodnju električne energije. Na deponijama u TENT imamo zaliha milion i 250.000 tona.

    Plan prodaje uglja "kolubara" je usvojen na nivou EPS. Prodaju počinjemo od 1. juna za industriju i široku potrošnju. Sušara u Vreocima ove godine radi manjim kapacitetom, tako da sušenog uglja nećemo imati za široku potrošnju ali sirovog uglja imaćemo sasvim dovoljno, zaključio je Grčić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE