Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slaba uteha radnicima

    Nijedan radnik iz 530 preduzeća u restruktuiranju i firmi u kojima su privatizacije poništene neće ostati bez socijalnog programa, kaže Aleksandar Vulin.

    Kako navodi ministar za rad, vlada je za tu namenu obezbedila 16 milijardi dinara, a pored toga, za realizaciju socijalnog programa obezbeđeno je i 500 miliona dinara iz fonda solidarnosti.

    "Obezbedili smo novac za sve, a ako neko ostane bez socijalnog programa, ostaje samo zato što se direktor preduzeća nije obratio nadležnom ministarstvu i ni iz jednog drugog razloga", rekao je Vulin novinarima u Kragujevcu gde je posetio gerontološki centar renoviran sredstvima države.

    Vulin je radnicima i sindikatima poručio da ne dozvole da neko iz "ličnih interesa ili zato što je neko lenj ili nesposoban, radnici ostanu bez socijalnog programa".

    Nasledili smo 530 preduzeća iz prethodnih vlada, koja su uspela da naprave pet milijardi evra duga, čiji zaposleni često nemaju povezan staž i duguju im se plate, a duguje se i dobavljačima i državi, podsetio je ministar Vulin.

    Naglašavajući da je "siguran da su napravljene nenamerne greške i da se širi strah među ljudima, da radnici neće dobiti otpremnine".

    "Radnike i sindikate molim, da izvrše pritisak na svoje rukovodstvo, da nam se što pre obrate sa zahtevom za socijalni program i sa konkretnim planovima za njegovu realizaciju", rekao je Vulin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE