Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Otvaranje poglavlja i pre kraja godine

    Ministri inostranih poslova Evropske unije (EU) su danas u Briselu poručili da što pre treba otvoriti poglavlja u pregovorima Srbije i EU o članstvu, a srpski premijer Aleksandar Vučić je rekao da to treba da se učini ne tek krajem godine, već mnogo pre toga.

    Ministarski sastanak "Prijatelji Srbije" ; su organizovali Italija i Austrija, čiji je šef diplomatije Sebastian Kurz naglasio da je ovo bio ključni trenutak, jer je Srbija pokrenula pregovore pre godinu i po dana, a dosad nije otvoreno nijedno poglavlje.

    On je naglasio da je Srbija ostvarila značajne i pozitivne reforme i zato su danas ministri EU dali podršku Srbiji da što pre napreduje na tom putu.

    Šef italijanske diplomatije Paolo Gentiloni je isto kao i Kurz zahvalio Vučiću i srpskoj vladi na reformama i napretku ka evropskom putu ukazavši ; posebno na važnu ulogu Srbije u stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu.

    Italijanski ministar spoljnih poslova je naglasio da se prva poglavlja moraju otvoriti što pre i pregovori voditi na brz, pragamatičan i nedogmatski način.

    Srpski premijer Vučić je naglasio da je danas na sastanku "Prijatelja Srbije" učestvovalo 20 ministara i drugih visokih zvaničnika EU i da je to bila prilika za Srbiju da predoči šta je ostvarila u reformama.

    "Ja sam predstavio rezultate naših ekonomskih reformi i nismo čuli reči kritike s tim u vezi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

    "Čuli smo da treba nastaviti dijalog Beograd-Priština i mi ćemo se za to pobrinuti, učinili smo već dosta, a sve ćemo uraditi da se dođe do novih rezultata, mada to nije uvek lako", dodao je premijer Srbije.

    Prema rečima srpskog premijera, "Srbija traži od svih ministara i zemalja članica EU da vide širu sliku regionalne stabilnosti, ekonomske i političke stabilnosti".

    "Po mišljenju mnogih članica EU, Srbija je okosnica u regionu i mi ćemo nastaviti da to ostvarujemo kroz ekonomske reforme i dijalog s Prištinom", naveo je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE