Bivši direktor Montenegro Airlines saslušan u tužilaštvu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši direktor Montenegro Airlines saslušan u tužilaštvu

  Bivši direktor crnogorske aviokompanije Montenegro Airlines Zoran Đurišić, saslušan je ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije zbog navodnih nezakonitosti učinjenih dok je bio na toj funkciji, objavila je danas podgorička štampa.

  Deo štampe se poziva na nezvanične navode iz tužilaštva po kojima je Đurišić saslušan zbog nagomilanih dugova kompanije, na koje su u izveštajima ukazali revizori.

  Đurišić je smenjen u junu 2013. godine odlukom Vlade, posle 20 godina upravljanja kompanijom.

  Podgorički Dan prenosi da je Đurišić saslušan i povodom krivične prijave protiv novog rukovodstva nacionalne aviokompanije, zbog duga Montenegro erlajnza od 26 miliona evra.

  Đurišić je pozvan da pruži određena obaveštenja i saslušan je u svojstvu građanina, prenose Vijesti izvor iz Tužilaštva.

  Novi menadžment kompanije je u avgustu prošle godine državnom tužiocu predao kompletnu dokumentaciju o poslovanju Montenegro Airlinesa dok je na čelu bio Đurišić.

  Nezavisne revizorske kuće su utvrdile da je ta kompanija 2013. godinu završila gubitkom od skoro 42 miliona evra, dok je Đurišić tvrdio da je kompanija te godine poslovala bolje nego godinu ranije.

  Đurišić je pre nekoliko godina bio pod istragom zbog sumnji da je oštetio nacionalnu aviokompaniju, ali je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

  Zoran Đurišić je suprug ministarke odbrane Milice Pejaniović Đurišić.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE