Samsung plaća manju kaznu Appleu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samsung plaća manju kaznu Appleu

  Sud u Vašingtonu smanjio je kaznu koju Samsung mora da plati za kopiranje dizajna mobilnih telefona kompanije Apple, sa 930 na 548 miliona dolara.

  Epsko suđenje Samsungu iz 2012. godine, okončano je odlukom da ta kompanija mora da plati kaznu od čak 930 miliona dolara za plagiranje dizajna iPhonea, ali do danas ta cifra u vidu odštete nije uplaćena Appleu, jer je u toku bio žalbeni postupak pred drugostepenim sudom u Vašingtonu.

  U presudi suda određeno je da se Samsung i dalje smatra krivim za plagiranje Appleovog dizajna mobilnih telefona, ali u manjoj meri nego što je stajalo u prvoj presudi.

  Primera radi, tvrdnje Applea prema kojima je celokupni dizajn i "lepota" iPhonea predmet zaštite patentima Samsung je delimično osporio svojim tumačenjem da su neke karakteristike na njihovim telefonima tamo samo zbog funkcionalnosti (kao, recimo, zaobljeni uglovi).

  U završnici Samsung neće morati isplatiti odštetu Appleu u iznosu od 930 miliona dolara, nego "samo" 548 miliona. Sud je za ostalih 382 miliona preporučio nižem sudu u San Hozeu na dalje razmatranje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE