Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preduzetništvo kao predmet u školama?

    Ministar privrede Srbije Željko Sertić najavio je uvođenje preduzetništva kao predmeta u srednje škole i istakao da će država maksimalno među mladima podržati razvoj preduzetništva.

    Razvoj preduzetništva je jedan od najvažnijih stubova privredne strategije Srbije, rekao je on na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija.

    "Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju i zato će država maksimalno da podrži razvoj preduzetništva kod mladih jer su sve države koje su investirale u takve programe za mlade, imale uspešnu budućnost."

    Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Sertić je istakao da je veoma važno da mladi tokom školovanja steknu teorijska znanja o preduzetništvu, da bi, po završetku škole, imali hrabrosti da se upuste u razvoj biznisa i da bi mogli uspešno da vode sopstvena preduzeća.

    "Vi ste ta generacija koja će za 10 godina da kreira budućnost ove zemlje i da rukovodi preduzećima. Zato je važno da radite na sebi, usavršavate znanja i učestvujete u programima i takmičenjima", poručio je Sertić učesncima Nacionalnog takmičenja najboljih učeničkih kompanija.

    Pobednik Nacionalnog takmičenja najboljih učeničkih kompanija, u kojem učestvuje škole iz svih krajeva Srbije, predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju, u julu u Berlinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE