Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dovoljno dokaza za suđenje Jasni Matić

    Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivše ministarke za telekomunikacije Jasne Matić i njenih saradnika, zbog sumnje da su zloupotrebama u SIEPA oštetili budžet Srbije za 120 miliona dinara.

    Ovom odlukom optužnica protiv Matićeve i ostalih postala je pravosnažna, pa bi uskoro Specijalni sud trebalo da zakaže pripremno ročište u tom postupku a potom i početak suđenja, prenosi RTS.

    Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da taj sud smatra da je "prvostepeni sud (Specijalni sud) pravilno zaključio da do sada prikupljeni dokazi pružaju dovoljno osnova za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje koje im se optužnicom stavljaju na teret".

    Zbog toga, kako je dodala, Apelacioni sud smatra da, nije potrebno bolje razjašnjenje stvari, niti da postoje razlozi za obustavljanje tog postupka niti odbijanje optužbe.

    Optužnicom od 13. februara su pored Matićeve obuhvaćeni su bivši čelnici Agencije za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA) Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, a terete se za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

    Protiv Matićeve i ostalih sprovedena je istraga zbog sumnje da su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.

    Matićeva i ostali uhapšeni su 26. marta prošle godine i u pritvoru su bili do 15. aprila od kada se brane sa slobode. Matićeva je, kao kadar G17 plus, bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka SIEPA. Bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE