Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarstvo: Osiguranje najbolji način zaštite malinara

    Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas sa predstavnicima asocijacija malinara, a na tom sastanku zaključeno je da će se formirati komisija koja će izvršiti procenu štete.Nakon procene lokalna samouprava bi, uz podršku Ministarstva uputila predlog mera pomoći Vladinoj komisiji za elementarne nepogode, navodi se u saopštenju Ministarstva.

    “Takođe dogovoreno je da se proizvođačima prenese apel da osiguraju svoju proizvodnju, što Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine subvencioniše sa 40 odsto. To je jedan od najsigurnijih načina zaštite, kao i ; protivgradna mreža za koju Ministarstvo daje podsticaje do 55 odsto”, saopštilo je Ministarstvo.

    Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova ;i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, sekretar ; Ministarstva unutrašnjih poslova ;Milorad Todorović, načelnici upravnih okruga i predstavnici lokalnih samouprava na čijem području su malinari pretrpeli najveću štetu od posledica grada.

    Na sastanku se razgovaralo načinu da se malinarima izađe u susret i mogućnostima države da im pomogne nakon procene štete.

    Komisiju će sačinjavati predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, nezavisni stručnjaci, predstavnici asocijacija malinara i lokalnih samouprava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE