Tonnies uskoro ulaže 420 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tonnies uskoro ulaže 420 miliona evra

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da bi uskoro mogla da počne realizacija 420 miliona evra vredne investicije nemačkog proizvođača mesa komanije Tonnies u Srbiji.

  "Pregovori sa Tonniesom počeli su pre pet, šest meseci, i sada smo došli do početka realizacije ulaganja od 420 miliona evra."

  Ta investicija je strateški važna za Srbiju, jer Tonnies ovde otvara svoje farme i intenzivno razvija kooperacije, pomaže srpskim farmerima da proizvode, da gaje svinje koje se otkupljuju, prerađuju i izvoze gotove proizvode iz Srbije, rekao je on u intervjuu za novi broj Magazina Biznis.

  Kako je istakao Čadež, država svakako treba da pomogne tako velike i strateški važne investicije, ali se o načinu na koji će ta kompanija moći da dobije podsticaje, još vode pregovori.

  "To je poljoprivreda, reč je o vrlo jasnom interesu i vrlo isplativom poslu i mislim da to neće zahtevati neke velike subvencije. Tonnies ima jasan i definisan projekat, zna šta i kako treba da realizuje u Srbiji, a Vlada Srbije, posebno kabinet premijera, pružaju punu podršku ovoj investiciji", rekao je predsednik PKS.

  Čadež je istakao da se efekti ulaganja mogu očekivati već početkom sledeće godine. "Tada ćemo imati i prve kooperante i prve gotove proizvode, a već na jesen prve svinje sa tih farmi. Tonnies kroz ovu investiciju povećava potencijale naše proizvodnje i izvoza svinjskog mesa iz Srbije", istakao je on.

  Prema rečima Čadeža, kompanija Tonnies je najveći privatni proizvođač mesa u Evropi, koji izvozi na 86 tržišta širom sveta, od jedne svinje pravi više od 250 proizvoda i ima najmoderniju proizvodnju i preradu mesa.

  Tonnies će, dodao je, uz pomoć jedne nemačke organizacije, u saradnji sa Poljoprivrednom školom u Novom Sadu, napraviti i akademiju, na kojoj će školovati kooperante i gde će srpski farmeri sticati potrebno znanje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE