Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbogatiji Austrijanci još bogatiji

    Automobilski magnati Porsche i Piech i dalje predvode listu najbogatijih Austrijanaca, čija se ukupna imovina povećala sa oko 45 na 65 milijardi evra, objavio je ekonomski magazin Trend.

    Ukupna imovina porodica Porsche i Piech povećala se u odnosu na prošlu godinu s 44,8 na 65 milijardi evra. Na drugom mestu nalazi se vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz sa 7,6 milijardi, ispred porodice Flick sa 7,2 milijardi evra.

    Ukupna imovina 100 najbogatijih Austrijanaca iznosi oko 170 milijardi evra, od čega je oko 108 milijardi u rukama 10 najbogatijih porodica, tvrdi magazin Trend. Godinu dana ranije, imovina 100 najbogatijih iznosila je oko 160 milijardi.

    Maria-Elisabetz Schaeffler, vlasnica istoimene kompanije za snabevanje autoindustrije i velika deoničarka firme Continental, na šestom je mestu najbogatijih s 4,16 milijardi evra. U godinu dana po bogatstvu je premašila familiju Swarovski i tajkuna i političara Franka Stronacha.

    Svoje bogatstvo povećao je i Klaus Ortner, suvlasnik drugog po veličini austrijskog koncerna Porr, kojem se posrećilo na berzi. Imovina mu vredi 910 mliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE