Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatskoj 2,3 milijarde evra za ruralni razvoj

    Evropska komisija odobrila je hrvatski program za ruralni razvoj za period do 2020. godine zajedno s još 23 programa evropskih zemalja i regiona.

    Iz Evropskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), koji raspolaže s 99,6 milijardi evra za programski period od 2014. do 2020. godine, Hrvatskoj je stavljeno na raspolaganje dve milijarde i 26 miliona evra.

    Politika ruralnog razvoja je drugi stepen zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), a prvi se odnosi na direktnna plaćanja poljoprivrednicima.

    Pokazalo se da imamo odličan, profesionalan i kompletno usklađen strateški dokument, kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, dodavši da je hrvatska poljoprivreda spremna za sredstva iz Brisela. Objasnio je da se Program ruralnog razvoja počeo stvarati još 2012. godine. 

    Programom je definisano 16 mera koje imaju za cilj povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unapređenja životnih i radnih uslova u ruralnim područjima uopšte.

    Poverenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU Phil Hogan naglašava kako se programima koji su doneseni omogućuje finansiranje niza dinamičnih projekata poput, na primer, projekata modernizacije u poljoprivredi i podsticaja generacijske obnove u Hrvatskoj i Rumuniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE