Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset stvari u životu zbog kojih se žene kaju

    Svaka osoba žali za nečim ili bi želela da promeni nešto u svom životu. Kada su u pitanju žene, stvari za kojima one žale razlikuju se od onih za kojima žale muškarci. Ukoliko ovaj tekst čitate na vreme dobro obratite pažnju šta da ispravite kako ne biste žalile.

    U određenom trenutku života zastanete i osvrnete se na ono što ste postigli pa samim tim uvidite greške i nadate se da se neke od njih i dalje mogu ispraviti. Kod velikog broja žena ustanovljena su slična razmišljanja i negodovanja. Razne studije su se bavile ovom temom, a sajt The Richest nam izdvaja deset najkarakterističnijih.  Svaka je počinjala istom rečenicom:

    1.Nisam provela dovoljno vremena sa svojom decom dok su bila mala

    I muškarci i žene žale što sto su propustili odrastanje svog deteta ali se ipak čini da žene to malo više pogađa. Današnje urbano doba smatra da je „domaćica“ zastarela kategorija i da je ostajanje kod kuće prevaziđeno. Ipak, trka za karijerom ostavlja posledice na gledanje naše dece kako rastu, a to se sve dešava veoma brzo.

    2.Mogla sam da budem bolja mama ili mogla sam da imam decu

    Umesto što brinete da li ste dovoljno dobre u odnosu na druge, budite najbolji po svojim merilima i za svoje dete. Teško je ispratiti svaki događaj u životu vašeg deteta ukoliko ste uspešna poslovna žena. Stoga vreme koje provodite kod kuće posvetite samo deci. Igrajte se sa njima i pružite im ljubav, ne video igre i gedžete.

    Najveće žaljenje ipak osećaju osobe koje nikad nisu rodile decu. Naročito ukoliko imaju puno posla i to je bio jedan od osnovnih uzroka da se ne operdele za majčinstvo. U jednom trenutku počinju da žale i zbog odluka donešenih u vezi sa partnerom sa kojim su planirale porodicu. Ne treba zaboraviti da je veoma lep i plemenit čin usvajanja deteta.

    3.Trebalo je da budem bolja ćerka

    Važno je shvatiti na vreme da nažalost naši roditelji neće biti sa nama ceo naš život. Kada su devojke u pitanju, kroz pubertet prolaze veoma burno i glavni neprijatelj tog perioda je mama. Nešto kasnije, kada i same postanu mame počinju da shvataju majke i osećaju empatiju. Postarajte se da to ne bude kasno. Iako studije kažu da koliko god dobre ćerke bile, žene uvek osećaju da su mogle više.

    4.„Misliću o tome sutra.“

    Ukoliko nešto želite da uradite, bilo da je to skakanje sa "bandžija" ili skakanje sa padobranom, uradite to odmah. Nemojte pomišljati na sutra jer tog sutra nikada neće biti. Jednom ćete se ponovo setiti toga i zažaliti što ste propustili šansu i rekli da ćete to uraditi neki drugi dan.

    5.Nisam rekla šta zaista osećam

    Nemojte se plašiti svojih osećanja i budite spremni da ih javno iskažete. Prvenstveno članovima svoje porodice. Koliko god da je vaš otac strog, on vas mnogo voli i nemojte se ustručavati da mu predočite vašu ljubav. Isto je sa prijateljima, morate biti veoma otvoreni sa nekim ko vas prati u svemu. Ukoliko vam neko mnogo znači nemojte odustati ni ako dođe do svađe. Na kraju, nemojte imati problem da svoja osećanja kažete partneru. Tako ćete shvatiti ili da nije za vas ili ćete napraviti novi korak u vezi.

    6.Trebalo je da vodim više računa o svom zdravlju

    U mladosti ne obraćamo pažnju na ishranu, treniranje, brojne sate provedene u sedećem položaju za kompjuterom. Siptomi se pojavljuju godinama kasnije i onda se sećamo svih saveta naših roditelja na koje nikada nismo obraćali pažnju. Žene pogotovo moraju voditi računa o sebi, naročito pre trudnoće.

    7.Odabir pogrešne karijere

    Iako ovo možemo promeniti u svakoj životnoj dobi, poznato je da žene mnogo teže donose krupne odluke i da im je za to potrebno puno vremena. Ovo se odnosi i na žene sa nešto starijom decom, koja idu u školu na primer, pa ne mogu da priušte da ponovo upišu fakultet.

    8.Žalim što nisam putovala više pre braka

    U braku, žene se vezuju isključivo za partnere i decu kada su putovanja u pitanju. Trebalo bi da više propoutuju sa drugaricama u mladosti jer je porodično putovanje nešto sasvim drugačije i često za roditelje ne predstavlja odmor.

    9.Odnos sa drugim muškarcima

    Mnoge žene i u braku razmišlaju o povezivanju sa nekim nedostižnim muškarcima. Ukoliko se odluče na aferu često će preispitivati da li su donele pravu odluku ulaskom u brak ili su mogle još malo da izlaze. Često žene žale što su se ustučavale nekih stvari kao devojke, dok na to sada gledaju kao na mladalačku razonodu. Većina žena žali što pre braka nisu bile slobodnije.

    10.Mogla sam da budem bolji đak

    Ove stvari uvidite tek na razgovorima za posao ili u razgovoru sa obrazovanim ljudima. Često ćete shvatiti da pojedine teme opšte kulture ne znate dovoljno. Takođe, često se javlja žaljenje za tim što nismo upisale fakultet i dobile zvanje ili bolje radno mesto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE