Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U junu o bescarinskom izvozu u Rusiju

    Bescarinski izvozu automobila iz Srbije u Rusku Federaciju, u junu će biti tema razgovovora sa nadležnim ruskim ministrima, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, Ljajić je na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom kazao da će imati priliku da o toj temi razgovara na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma, koji se idućeg meseca održava u Sankt Peterburgu.

    Na sastanku Ljajića i Čepurina, kako je saopšteno, izražena je obostrana zainteresovanost za potpisivanje međudržavnog sporazuma u oblasti telekomunikacija.

    >>>>`Koliko mi njima Fiata, toliko oni nama Lada`

    Srpski ministar je imao i odvojene sastanke sa ambasadorima Kine i Irana. Ljajić je sa kineskim ambasadorom razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti turizma, što je bila jedna od glavnih tema nedavno održanog Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu.

    Dogovoreno je da Srbiju uskoro poseti grupa kineskih novinara, kojima će biti predočeni turistički potencijale Srbije, u cilju privlačenja što većeg broja kineskih turista.

    Sa iranskim ambasadorom Ljajić je razgovarao o povećanju robne razmene Srbije i Irana, imajući u vidu skromne rezultate trenutne trgovinske saradnje. Ocenjeno je da postoje potencijali za povećanje izvoza srpskih
    poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na iransko tržište, kao i za jačanje saradnje u oblasti farmacije, ističe se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE