Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EK predlaže 6.000 dolara po primljenom migrantu

    Evropska komisija predložila je premeštanje oko 40.000 azilanata iz Italije i Grčke u druge zemlje članice Evropske unije, kao način rešavanja migrantske krize u Sredozemlju.

    "Predlog je da relociramo oko 40.000 azilanata. Sirijci i državljani Eritreje biće premešteni iz Italije i Grčke, država koje podnose najveći teret pritiska migracija", rekao je komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos na konferenciji za novinare, dodajući da bi proces mogao da bude završen za oko dve godine.

    Komesar je dodao da će izbeglice biti prebačene iz Italije i Grčke, a ako se ukaže potreba ovaj mehanizam može da se primeni i u drugim zemljama EU.

    Prema saopštenju koje je objavljeno na sajtu Evropske komisije, zemlje članice EU koje prihvate izbeglice na svojoj teritoriji primiće 6.000 evra za svaku premeštenu osobu. Ovaj predlog sada ide na razmatranje Savetu EU, koji će doneti konačnu odluku.

    Evropa se bori sa velikim prilivom migranata iz područja severne Afrike i Bliskog istoka, koji pokušavaju da se domognu Evrope preko Sredozemlja.

    Prema podacima UN, oko 60.000 ljudi pokušalo je pređe Sredozemno more 2015. godine. Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da je od početka godine u tom pokušaju nastradalo više od 1.800 migranata.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE