Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren Zemun park

    Beograd je dobio prvi maloprodajni park, "Zemun park", kao rezultat 25 miliona evra vredne investicije izraelske MIVNE grupe.

    Prvi beogradski retail park otvoren je u Zemunu, u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, ambasadora Izraela Jozefa Levija, predstavnika opštine, EBRD i izraelskog investitora.

    Na površini od 16.000 kvadrata građani od sada mogu da kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a reč je o završetku prve faze u kojoj je investirano 25 miliona evra, od banke finansijera EBRD.

    Kako je rečeno na otvaranju, uskoro će uslediti i druga faza projekta zahvaljujući kojoj će biti obezbeđen dodatan prostor od 15.000 kvadrata na kojem će biti još sadražaja.

    Gradonačelnik Siniša Mali rekao je na ceremoniji otvaranja da je reč o prvom retail parku koji predstavlja novu šoping zonu u Beogradu. "Zahvaljujući toj investiciji od 25 miliona evra omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mesta", rekao je Mali.

    On je zahvalio ambasadoru Izraela i predstavicima izraelske grupe, ističući da ih očekuju krajem godine na polaganju kamena temeljca za drugu fazu, koja će omogućiti otvaranje još 300 radnih mesta.

    Mali je rekao da Vlada Srbije kao i Beograd nastoje da omoguće i podstaknu investitore da ulažu u našu zemlju, a kao jedan od primera naveo je izdavanje građevinske dozvole koja sada teče po ubraznoj proceduri.

    Ambasador Izraela Jozef Levi je rekao da maloprodajni park predstavlja Zemun i Beograd u novom ruhu. "Ovde smo jer verujemo u vas i vašu bolju ekonomsku budućnost", poručio je Levi dodajući da je Zemun bio odličan izbor i da je lokacija za izgradnju parka veoma dobra.

    Direktor EBRD Klaudija Pendred podsetila je da je ta banka podržala ovaj projekat, jer retail sektor u Srbiji zaslužuje podršku.

    Ona je dodala da je EBRD do sada ulagao značajna sredstva u brojne projekte u Srbiji, a da je sa predstavnicima Fishman grupe, čija je ćerka firma MIVNE grupa, sarađivala i u drugim zemljama, te da se nada da će ta saradnja i dalje uspešno funkcionisati.

    MIVNE Grupa je vodeća izraelska grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi više od četiri milona kvadrata širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE