Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Region: U Beogradu i dalje najskuplji kvadrat

    Beograd je i dalje apsolutni lider po cenama kvadratnog metra nekretnina u poređenju sa glavnim gradovima zemalja bivše Jugoslavije, uprkos krizi koja je procentualno najviše oborila cene u Srbiji.

    Pad od čak 40 odsto Beograd nije pomerio s vrha liste najskupljih gradova, tako da se prosečna cena kvadratnog metra nekretnina u centru Beograda okreće od 1,5 hiljada do 1,7 hiljada evra, dok je u Zagrebu na sličnim lokacijama ona od 1,4 hiljada do 1,6 hiljada evra, prenosi B92.

    Na osnovu tih podataka reklo bi se da razlika i nije velika, ali kada se uporede primanja u Srbiji i Hrvatskoj, slika postaje značajno drugačija.  Zagrepčani za jedan kvadratni metar od 1,5 hiljada evra treba da rade dva meseca, a Beograđani nešto više od četiri.

    Kada je reč o ostalim gradovima regiona, cena kvadratnog metra u Sarajevu iznosi 1,3 hiljade evra, u Podgorici 1,05 hiljada, a u Skoplju hiljadu evra. Za kvadratni metar nekretnine u Sarajevu stanovnik Bosne i Hercegovine treba da radi tri meseca, u Skoplju nešto manje, a u Podgorici za dva meseca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE