Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Staro za novo: Najveća ušteda prilikom kupovine 500l

    Akcijom kragujevačkog Fiata recikliranja starih vozila uz popust za kupovinu novog, srpska fabrika primetno uvećala prodaju. Najveća ušteda je kod kupovine Fiata 500l, kada se uz reciklirani automobil star preko 25 godina ostvari popust od 2.500 evra.

    Fabrika Fiat Chrysler Automobili Srbija pokrenula je prodajnu akciju – reciklirajte svoje staro vozilo i ostvarite popust za kupovinu novog. Najveća ušteda je kod kupovine Fiata 500l. Procedura je jednostavna, a odziv građana više nego dobar. Pojedini prodajni centri Fiata primenjujući ovu metodu udvostručili su prodaju u prvoj polovini maja.

    U predhodnoj akciji reciklaže, kada se prodavao popularni Punto, reciklirano je oko 13.000 automobila. Tada je postojala i državna subvencija da se stari automobili ekološki zbrinu. U novoj akciji, kompanija iz Kragujevca daje popuste na reciklažu, ali i za zamenu automobila staro za novo koji se kreću od dve do sedam hiljada evra.

    U reciklažnim centrima budući kupci nemaju dodatnih troškova. "Procedura traje do 20 minuta, vozilo mora da bude kompletno, mi ga slikamo, zatim skidamo tablice i dajemo ih vlasniku da ih odjavi. Ukoliko je on to već učinio, procedura se završava", kaže Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu.

    Dileri koji prodaju Fiatova vozila kažu da građani dobro reaguju na ovu akciju, prodaja je skočila duplo. U Novom Sadu za dve nedelje putem reciklaže prodato je 30 vozila.

    U Fabrici Fiat Chrysler Automobili Srbija nastavljaju sa ovom akcijom. Glavni oslonac u kampanji su prodavci Fiata. Ovo je akcija koju ne finasiraju ni država ni poreski obeveznici, kažu u Fiatu. Oni žele da rasprodaju zalihe automobila, ali i da podignu ekološku svest novih kupaca.

    "Slične akcije postojale su i Italiji i u drugim zemljama Evropske Unije. Ovo je pokušaj da kao domaći proizvođač damo primer kako treba raditi na zaštiti čovekove okoline. Nastavljamo akciju i tokom leta", navodi komercijalni direktor FCA Umberto Janučeli.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE