Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od ponedeljka 43 preduzeća ostaju bez zaštite

    U Srbiji od ponedeljka 43 preduzeća više neće biti pod zaštitom države, izjavio je ministar privrede Željko Sertić i dodao da će neka od njih biti blokirana, dok su pojedina postigla interni dogovor sa poveriocima o dugovanju.

    "Različiti su scenariji šta će biti od ponedeljka, neka će biti blokirana ili će im deo imovine biti uzurpiran. Mi imamo informacije da su pojedina preduzeća dogodvorila svoje obaveze prema poveriocima relaksiraju na drugaciji način kako bi ušli u proces privatizacije", rekao je Sertić za RTS.

    Sertić je kazao da su do danas javni poziv za privatizaciju objavljeni za 44 preduzeća i da su tri sprovedena do kraja.

    Objasnio da je trenutno pod zaštitom države 17 preduzeća, koja će trajati do 31. maja naredne godine. Dodao je da je za 34 preduzeća produžen rok zaštite sa 31. maja ove godine na 31. oktobar.

    "Zaštita je trajala do 31. maja i stvorila se priča da se privatizacija treba da se završi do tog maja. Mi rokove nismo imali definisane zakonom, jedino je smo definisali pretvaranje društvenog kapitala u državni ili privatni do 31. decembra i taj rok se ne pomera i on nije sporan", ukazao je ministar.

    Sertić je poručio i da je zakonom predviđeno da svi direktori javnih preduzeća koji opstruišu proces privatizacije mogu da budu smenjani, ali i novčano kažnjeni.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE