Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razvod – biznis od 50 milijardi dolara

    Razvod je u Sjedinjenim Američkim Državama jedan od najunosnijih biznisa, sa godišnjim prometom od fantastičnih 50 milijardi dolara.

    Svakih 36 sekundi u Sjedinjenim Američkim Državama se neko razvede, što je 2.400 razvoda dnevno, 16.800 nedeljno ili preko milion rastavljanja godišnje.

    Ne iznenađuje, stoga, da "industrija razvoda" godišnje beleži više od vrtoglavih 50 milijardi dolara zarade.
    U istraživanju ovog fenomena, ekipa Vicea je posetila Njujork, grad s najvećim brojem razvoda u svetu, i istražili industrije koje, recimo to tako, zarađuju na nesreći koju razvodi izazivaju.

    Valja imati na umu da se u ovom slučaju radi o ljudima koji razvod žele da učine što pozitivnijim ili bezbolnijim iskustvom. 

    Naime, više novca prolazi kroz sudove pred kojima se vode brakorazvodne parnice nego sve ostale sudove zajedno, pa nije posebno iznenađenje da su neki u toj statistici prepoznali priliku da zarade.

    Prema ranijim podacima Bloomberga, 2012. godine u SAD je registrovano čak 2,4 miliona razvoda brakova što, ako se izuzmu emocije i društveni efekat, doprinosi jačanju ekonomije.

    "Zahvaljujući" razvodima, stvaraju se nova domaćinstva, povećava se potražnja za nekretninama i opremanjem istih, a sve to podstiče privredu. Razvodi, takođe, podstiču više žena da se zaposle, pisao je tada Bloomberg.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE