Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mediteranski ’dijamanti’

    Bliži se leto, a Srbima najdraža i najbliža destinacija je svakako Grčka. Postoji preko 5.000 grčkih ostrva, koja osvajaju svojom lepotom. Evo predloga za neka koja bi neizostavno trebalo da posetite.

    Top destinacija koju prepoznajemo po plavo-belom koloritu, mediteranskom cveću i romantičnim zalascima sunca je svakako Santorini. Na ovom vulkanskom ostrvu možete da uživate u kristalno čistom i plavom moru, kao i u odličnom noćnom provodu. Najbolje plaže su: Crvena, Bela, Kamari i Perisa.

    Drugo po veličini jonsko ostrvo u blizini Krfa je Paksi. Idealna je oaza za parove koji vole netaknutu prirodu i privatnost. Plaže na kojima je užitak zagarantovan su: Soulanena, Giana, Kipiadi i Sterna Bej. Magične večeri upotpunite u nekoj od grčkih taverni uz uzo i lokalne kulinarske specijalitete.

    Za one koji hoće da se dobro provedu, Mikonos je najprivlačniji. Letnja groznica na ovom ostrvu je zarazna, a biserno čisto i plavo more je mamac za sve. Široke ulice i bele zgrade odaju utisak neba na zemlji. Najlepše plaže su: Rajska, Elia, Kalafati i Panormos.

    Za one koji su avanturističkog duha i vole brdovite krajeve, divljina ostrva Tilos je pravi izbor. Osobenost ovog podneblja su neobične životinje i egzotične ptice. Plaže su okružene stenama, do većine se teže stiže, ali jednom kad se probijete, lepota mora će vas ostaviti bez daha. Najlepše plaže su Eristos, Crvena plaža i San Antonio.

    Ikarija je ostrvo u Egejskom moru. Ime je dobilo po bogu iz grčke mitologije Ikarusu, koji se udavio pokušavajući da pobegne sa Krita. Lepota ovog ostrva je u stenovitim  planinama i divljini. Mali zalivi su mistični, a postoje i termalni izvori. Zanimljivo je da su baš ljudi sa ovog ostrva sa najdužim životnim vekom. Najlepše plaže su Terma, Prioni i Kilosirtis. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE