Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je Vučić rekao na sastanku u General Electricu?

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić počeo je dana trodnevnu posetu Vašingtonu susretima s predstavnicima najvećih američkih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju, kao i s predstavnicima kompanija koje već posluju‎ u Srbiji, a nameravaju da prošire poslovanje, saopštila je Vlada Srbije.

    Vučić je tokom sastanka s predstavnicima kompanije General Electric sa kojima je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i ‎avioindustrije, rekao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu Zapadnog Balkana i podršku Vlade Srbije.

    Potpredsednik General Electrica, Karan Bhatia, zadužen za međunarodne odnose, izjavio je da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, za razmenu dobre prakse i za otvaranje većeg broja radnih mesta.

    On je naglasio važnost saradnje s Vladom Srbije na dva projekta obnovljivih izvora energije – izgradnja vetroparkova u Dolovu i Kovačici.

    Bhatia je rekao da ta kompanija u Srbiji 11. juna organizuje Sourcing day, u saradnji sa Privrednom komorom i Skupštinom Srbije, gde će ispitati mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji i angažovanje srpskih proizvođača za General Electric.

    Vučić se danas sastao i s upravama kompanija ITI i NCR, kao i s predstavnicima kompanije Freeport McMoRan koji su ga o‎bavestili o napretku projekta Chukaru Peki za eksploataciju bakra i zlata, kod Bora.

    Richard Levill, potpredsednik te kompanije, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i naglasio da Freeport McMoRan želi da bude model uspešne strane investicije u Srbiji.

    "Ove godine ulažemo 18,73 miliona dolara u nastavak istraživanja na projektu kod Bora", istakao je Levill.

    Premijer Vučić je od predstavnika kompanije Freeport zatražio i pomoć u nalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

    Vučić je novinarima rekao da je zadovoljan zainteresovanošću američkih kompanija za Srbiju i naglasio da "to znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji".

    Predsednik Vlade Srbije posetiće i kompaniju Microsoft, gde će razgovarati o unapređenju usluga za građane i privredu, kroz uvođenje savremenih rešenja informacione tehnologije. Razgovaraće i o mogućnostima Microsofta da, kao lider u oblasti elektronske uprave, svojim iskustvom poboljša efikasnost državne uprave u Srbiji, navodi se u saopštenju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE