Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sedam načina da vas smatraju muškarcem visokog stila

    Otkrićemo vam tajne muškaraca koji imaju mnogo stila i načine kako da postanete jedan od njih.

    1. Imajte ličnog dobrog krojača

    Bitno je da znate dimenzije i ograničenja kada je u pitanju mera za dobro odelo. Samo modeli mogu da kupe stvari sa lutke i da izgledaju veoma dobro, a vi napravite odelo po meri. Dakle, posetite specijalistu za promene, koji će se svojim makazama, koncem i iglom postarati da nogavice ne budu preduge, a sako preširok u struku.

    2. Dobar manir održavanja cipela

    Cipele su veoma važna stvar, naročito u poslovnom svetu. Često je to prva stvar koju na nekome primetite i puno govore o osobi. Ukoliko vaše cipele izgledaju kao da ih je pas žvakao činićete pravi zločin. Kada kupujete cipele raspitajte se o vrsti kože i načinu na koji treba da se održava.

    Obrišite ih vlažnom krpom na kraju svakog radnog dana kako biste uklonili prašinu i prljavštinu. Svakog vikenda ih ispolirajte. Neka ovo bude vaša navika, kako održavanje higijene.

    3. Budite obrijani

    Vodite računa o tome kada posećujete frizera. Neka to bude makar na šest nedelja i neko ko je proveren. Takođe vodite računa koje trimere i brijače koristite i da su uvek u dobrom redu, a da je vaša brada skraćena svakog dana. Piling, tonik, afteršejv, vodite računa o nezi lica. Imajte rutinu i odišite samopouzdanjem i elegancijom.

    4. Investirajte u ključne detalje

    Ulažite novac u vanvremenske detalje garderobe jer je to od suštinskog značaja i prevazilazi modni trend i sezonu. Par tamnih, uskih farmerki, bela košulja, dobar blejzer, pantalone od crne vune, bela majca na kratke rukave, kožne cipele, pilotske naočare za sunce… Ovo su samo neke univerzalne stvari kojih se, za početak, treba držati.

    Pošto smo napisali da ne štedite, potrudite se da ove stvari budu od dobrih materijala kao što su kašmir, merino vuna, organski pamuk, koža i drugi. Ovakve komade možete nositi svaki dan.

    5. Upoznajte svoj orman

    Na ovome možete raditi svako jutro kada se spremate za posao. Memorišite nekoliko ključnih kombinacija, za svaki dan i za posao. Ukoliko idete u kupovinu možda je dobra ideja da se slikate u nekoliko osnovnih varijanti. Neka vaš orman uvek bude uredan, a stvari složene po vašem redosledu.

    Na ovaj način ćete znati šta vam nedostaje i šta treba da kupite, a da se slaže sa ostatkom garderobe. Takođe, biće vam lakše da odaberete svakog jutra novu radnu poslovnu kombinaciju. Imaćete pregled i bolji uvid u ono što posedujete.

    6. Najbitnije je da nosite samopouzdanje

    Zračite samopouzdanjem jer je to najbolja stvar kojom se možete odenuti. Nesigurni muškarci nisu ni malo atraktivni. Čovek sa jakim stavom takođe gradi svog autentični stil. Koliko god da vam je dobro odelo ukoliko se u njemu vrpoljite, vrtite dugmiće i gledate se u svakom ogledaju, izgledaćete nervozno. Nemojte nositi ono što je u trendu nego ono što govori ko ste vi i po čemu ćete biti prepoznatljivi.

    7. Proveravajte se

    I najskuplje i najelegantnije odelo pašće u vodu ako ostavite otkopčan šlic. Takve sitnice mogu vam pokvariti celokupan izgled i navesti druge na šalu. Takođe proverite da ne obučete majcu naopako da se ne bi videli šavovi. Proverite čvor na kravati pre izlaska iz kuće. I možda najvažnije od svega, posle svakog obroka proverite da li imate ostatke hrane ili sosa na košulji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE