Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI podnela krivičnu prijavu protiv Šapića

    Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama.

    Kako se navodi u saopštenju, krivična prijava protiv Šapića je podneta u maju,  tokom revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Gradske opštine Novi Beograd za 2014. godinu.

    Državna revizorska institucija je, tokom sprovođenja revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog komunalnog preduzeća "Vodokanal" u Somboru za 2014. godinu, podnela juče Višem javnom tužilaštvu u Somboru krivičnu prijavu protiv D.B. blagajnice u tom javnom preduzeću zbog sumnje da je "računarskom prevarom" proneverila 6,5 miliona dinara.

    Tom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i S.Š. direktor "Vodokanala", N.S. pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove, A.J. bivši pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove i D.Đ. administrator informacionog sistema, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i naneli štetu preduzeću u iznosu od 6,5 miliona dinara. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE