Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Naredne školske godine zimski raspust u dva dela

    Zimski raspust za osnovce u školskoj 2015/2016. godini biće podeljen u dva dela, pa će se učenici odmarati osam dana u januaru i 12 dana u februaru.

    Kako je predviđeno novim Kalendarom obrazovno vaspitnog rada za osnovne škole, koji je objavio poslednji Prosvetni glasnik, "zimski raspust ima dva dela – prvi deo počinje u četvrtak, 31. decembra 2015. godine, a završava se u petak, 8. januara 2016. godine.

    "Drugi deo počinje u ponedeljak, 1. februara 2016. godine, a završava se u petak 12. februara 2016. godine", navodi se u Kalendaru.

    Do sada je raspust bio posle novogodišnjih praznika u prvoj polovini januara i trajao je oko tri sedmice.

    Prema novom Kalendaru, prolećni raspust počinje u četvrtak, 28. aprila, a završava se u utorak 3. maja. Letnji raspust počinje u četvrtak, 16. juna a zavšava se u sredu, 31. avgusta.

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić u februaru je najavio da će predložiti Ministarstvu prosvete da se uvede "klizni zimski raspust" za učenike kako bi se produžila zimska turistička sezona. On je tada rekao da bi "klizni zimski raspust" produžio zimsku turističku sezonu što bi snizilo cene aranžmana.

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE