Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD preko Societe General banke kreditira preduzetnike u Srbiji

    Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je kredit Societe General banci u Srbiji za garancije pozajmica preduzeticima u seoskim područjima ukupne vrednosti 2,3 milijarde dinara (20 miliona evra), saopštile su danas te banke.

    Societe General banka će odobravati kredite uz garanciju od 1,15 milijardi dinara (oko 10 miliona evra) koju obezbeđuje EBRD, kako bi unapredila poslovanje u seoskim i nezrazvijenim područjima u Srbiji.Prema podacima Svetske banke, u ruralnim područjima u Srbiji pristup kreditima i dalje je ograničen i samo 55 odsto tamošnjeg stanovništva ima račun u banci, dok bankarske usluge koristi 72 odsto gradskog stanovništva.

    "Nadamo se da ćemo podrškom regionima koji do sada nisu imali pristup bankarskim uslugama uspeti da obezbedimo stabilnu, pouzdanu i profesionalnu uslugu malim preduzetnicima koji su bili bez tih mogućnosti", rekao je direktor EBRD za Zapadni Balkan, Belorusiju, Moldaviju i Ukrajinu Henri Rasel.

    Direktor EBRD za Srbiju Matteo Patrone je ocenio da će nova kreditna linija biti od ; velikog značaja za srpsku ekonomiju, jer su preduzetnici njen oslonac.

    "Zahvaljujući ovom projektu, Societe General je u mogućnosti da podrži više od 10.000 klijenata svake godine, sa dugoročnim ciljem da ovim građanima omogući da razvijaju posao i da koriste bankarske usluge na uobičajen način", rekao je zamenik predsednika Izvršnog odbora ove banke u Srbiji Stanislas Tertre.

    EBRD je do sada u Srbiji investirala više od 3,8 milijardi evra u 188 projekata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE