Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    AGRAR – siguran put u evropsku Srbiju

    Konfindustrija Srbije u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika, u petak 12.juna 2015.godine u Novom Sadu organizuje konferenciju „Politika, mehanizmi i praksa podrške razvoju poljoprovrede“. Ovo je prva u nizu konferencija u okviru poljoprivrednog foruma: „Podrška razvoju konkurentnosti agrara i prehrambene industrije“, koju je pokrenula Konfindustrija Srbije sa svojim partnerima i članicama asocijacije.

    Ključna tema skupa biće finasiranje srpskog agrara iz najavljenih evropskih fondova za razvoj. Za dobijanje sredstava iz ovih fondova potrebne su razvijene strategije , a neophodno je podizanje svesti kao i edukacija potencijalnih korisnika u postizavanju održivog poslovanja.  Najavljeni učesnici, koristeći najbolje primere iz italijanske i evropske prakse, predstaviće modele za opšte poboljšanje agrara i agro-industrijskog sektora u Srbiji.

    Pored Danila Golubovića, državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  pomoćnika ministra finansija Edvarda Jakopina, učešće u diskusiji uzeće i gospodin Paolo Gouveia, iz Copa Cogece, najvažnije Evropske asocijacije farmera i poljoprivrednih zadruga sa sedištem u Briselu, a direktno sa Expa iz Milana učesnicima će se u video-linku obratiti gospodin Paolo de Castro, član odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj evropskog parlamenta.

    Svoj doprinos panelu daće i predstavnici APOT-a, konzorcijuma poljoprivrednih proizvođača voća i povrća iz autonone pokrajine Trentino, koji je priznat i od Evropske unije, kao i privatni preduzetnici, distributeri, izvoznici hrane i svi oni čije je poslovanje u tesnoj vezi sa agrarom.

    *Copa Cogeca je konfederacija zemljoradničkih zadruga iz Evropske unije koja, zastupa interese zadruga, oko 40.000 poljoprivrednika i koja zapošljava oko 660.000 ljudi,  sa globalnim godišnjim prometom od preko tri stotine milijardi evra.  Od svog osnivanja, Copa Cogeca je prepoznata od strane evropskih institucija kao glavno predstavničko telo i portparol  je celog  poljoprivrednog i ribljeg zadružnog sektora .

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE