Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Bijeljini postoji 10 ekonomskih fakulteta!!???

    Na spisku Zavoda za zapošljavanje, filijala u Bijeljini, oko 600 diplomiranih ekonomista čeka na posao, piše Slobodna Evropa.

    Jedan od razloga hiperprodukcije ovog kadra jeste postojanje čak deset ekonomskih fakulteta u Bijeljini, od kojih polovina radi sa sumnjivim licencama.

    Dekan državnog ekonomskog fakulteta u Bijeljini Srđan Damjanović ističe da će pojava ovolikog broja privatnih fakulteta u posljednjih deset godina u Republici Srpskoj dovesti do haotičnog stanja u obrazovanju.

    ,,Po mojim saznanjima, u Bijeljini postoji oko deset fakulteta na kojima studenti mogu da steknu diplomu ekonomiste. Polovini ovih fakulteta sjedište je u drugim gradovima Republike Srpske, a u Bijeljini rade u nekim lokalima koji uopšte nemaju uslove za nastavu’’, kaže za SE dekan Fakulteta poslovne ekonomije, Univerzitet Istočno Sarajevo.

    U Bijeljini u kojoj živi oko 100.000 stanovnika, visokoškolske ustanove pohađa oko 6.000 studenata. Svake godine u ovaj grad dolaze i brucoši iz Brčkog, Bratunca, Srebrenice i nekih pograničnih gradova iz Srbije i Hrvatske, a kako kaže jedan od sagovornika za licencu za otvaranje privatnog fakulteta Ministarstvo nauke i obrazovanje Republike Srpske dobija desetine hiljada maraka.

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE