`Gospodine Vučiću, zašto strane, a ne domaće IT kompanije?`

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  `Gospodine Vučiću, zašto strane, a ne domaće IT kompanije?`

  Vojvođanski klaster Informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT klaster) danas je u otvorenom pismu od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zatražio odgovor na pitanje zašto u najavljenoj racionalizaciji i modernizaciji državne uprave planira saradnju s najvećim svetskim kompanijama IT sektora, a ignoriše domaće.

  Vojvođanski IKT klaster je ocenio da se time aktivno radi na "podrivanju" domaće IT industrije i na njenoj destabilizaciji, iako je ona u stanju da isporuči proizvode istog kvaliteta kao i vodeće strane IT kompanije.

  "Gospodine Vučiću, da li je moguće da danas u Srbiji nema nijednog lidera koji neće podleći mantri o stranim direktnim investicijama? Jer, strane direktne investicije nemaju uvek iste efekte u različitim sektorima, a u sektoru softverske industrije su ti efekti katastrofalni, ako su investitori vođeni samo iskorišćenjem domaćih ljudskih resursa", navodi se u pismu.

  Dodaje se da Srbija na taj način propušta veliku šansu da uđe u društvo bogatih zemalja.

  "Pitajte nas – kako? Rado ćemo odgovoriti", naveo je Vojvođanski IKT klaster.

  Taj klaster je podsetio da je potpuno isto otvoreno pismo uputio i pre dve godine, povodom posete prethodnog premijera Ivice Dačića Sjedinjenim Američkim Državama.

  Foto: Twitter

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE