Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Letujte u Srbiji, platićete manji porez

    Građani Srbije koji budu letovali u našoj zemlji moći će da računaju na poreske olakšice, najavio je za Blic premijer Aleksandar Vučić.

    „Spremamo konkretne predloge na osnovu iskustava drugih zemalja. Ideja je da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju. Građani bi samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor,“ objašnjava premijer.

    Vučić će u petak lično, na ulici, započeti kampanju Vlade „Moja Srbija“, čiji cilj je da zainteresuje domaće turiste da makar deo svog odmora provedu u otadžbini.

    „Delićemo građanima prospekte o turističkim destinacijama u Srbiji. Neke od njih su lepše od bilo koje destinacije u ostalim evropskim državama. Nije ideja da nekome uskratimo slobodu da letuje u inostranstvu, već da ukažemo na činjenicu da i mi imamo prelepu zemlju, čega često nismo svesni,“ kaže premijer.

    Prema nezvaničnim procenama, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.

    „Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države,“ zaključuje Vučić i dodaje da će umesto odmora ovog leta ići na produženi vikend u neki deo Srbije.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE