Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici u Juga, ostali u Audi

    Javna preduzeća iz energetskog sektora imaju prebukiran vozni park, ali dok su radnicima neophodna terenska vozila, većina kola su putnička i koriste ih službenici.

    Firmin automobil vozi svaki četvrti radnik Elektromreže Srbije, svaki peti zaposleni u Srbijagasu i svaki peti sa radnom knjižicom u glavnoj direkciji Elektroprivrede Srbije, pišu Novosti.

    Iako su u voznom parku energetskih preduzeća smešteni i "jugići" za radnike koji su im neophodni za vožnju do terena, rukovodioci, ali i zaposleni kojima ne slede beneficije, mahom voze Audije i škode Superb.

    Srbijagas, državna firma koja je u minusu milijardu evra, ima 1.180 zaposlenih, a koristi čak 220 službenih automobila. Na vozni park ovo preduzeće za dve godine na gorivo, održavanje i registraciju potroši 244 miliona dinara.

    Znam da deluje da je i 200 automobila previše, ali za nas radnike je to premalo jer svakodnevno idemo na teren i državamo gasovode u celoj Srbiji, u dužini većoj od 8.830 kilometara. Od automobila koje su uzeli najviše je onih za teren, kaže Veljko Milošević iz sindikata Srbijagasa.

    Najviše automobila u sistemu EPS ima "Kolubara". Dok distribucija vozi limuzine, radnici na terenima mahom koriste Jugo.

    Imamo 238 automobila za ceo rudarski basen, kaže Miodrag Ranković iz sindikata "Kolubare". Od toga je 131 marke Jugo, 50 Peugeota, a 28 je Škoda Octavia i Fabia. Dnevno pređemo najmanje 80 kilometara, a "jugići" nam se stalno kvare.

    I EMS zaposleni voze se u 319 vozila, a u firmi ima 1.355 ljudi. Od toga su 166 putnička vozila, 49 terenska, 30 dostavna, 50 teretna, uključujući vozila sa nadgradnjom, i 24 specijalna vozila. Struktura voznog parka prilagođena je delatnosti preduzeća i potrebi velike kilometraže, kažu u EMS.

    Iako EPS na 35.000 zaposlenih ima tek nešto više od 800 automobila, u beogradskog direkciji, koja praktično vodi firmu, ima njih 69. I to na oko 500 zaposlenih. Među njima su i tri vozila visoke klase, dva Audija A8 i Toyota Lexus. Takođe, u voznom parku JP EPS je još 11 vozila više i srednje klase, šest Passata i pet Škoda Superb.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE