Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mladim parovima kuća, a selu život

    Zahvaljujući pokrajinskom programu pomoći bračnim parovima da obezbede trajni krov nad glavom, 41 mladi par odlučio je da ostane u vojvođanskim selima, jer im je pružena finansijska pomoć da kupe neku od praznih kuća.

    Program su pokrenuli Pokrajinski sekretarijati za privredu i ravnopravnost polova, a ugovori o vlasništvu nad kućama, koje su prethodnih meseci sami odabrali, u ponedeljak su im dodeljeni na svečanosti u centralnom holu pokrajinske vlade.

    Uručujući ugovore, predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i pokrajinski sekretari Miroslav Vasin i Vesna Šijački pozvali su sve mlade parove koji žele da nastave da žive na selu, da se prijave i na naredne konkurse.

    U ovaj projekat pokrajinskih sekretarijata za privredu i ravnopravnost polova uloženo je 40 miliona dinara. Želimo da poboljšamo položaj naših sela, koja imaju veliki potencijal i mogu i te kako da povuku celo društvo napred, rekao je Pajtić, navodeći da će u ovim kućama živeti i 93 dece.

    Presrećni smo, izjavili su Aleksandar i Mariana Sente iz Novog Itebeja, Željko i Suzana Ogrizović iz Mošorina, Laslo i Rozalija Juhas iz Bačkih Vinograda, Mladen i Ivana Kujačić iz Gajdobre, Marica i Nebojša Kanurić iz Bačkog Gradišta, Zdenko i Jasna Dulić iz Đurđina…

    Zanimljivo je da su kuće uknjižene na oba supružnika, upravo zbog činjenice da se u našoj zemlji u 90 odsto slučajeva kao nosilac imovine pojavljuje samo muška glava porodice.

    Prema najavi pokrajinskog sekretara za privredu Miroslava Vasina, za dve nedelje biće raspisan novi konkurs, kako bi još 40 bračnih parova rešilo svoj stambeni problem u nekom od vojvođanskih sela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE