`Prestanite da jedete Nutellu`

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  `Prestanite da jedete Nutellu`

  Prestanite da jedete Nutellu i spasite svetske šume, poručila je francuska ministarka ekologije, održivog razvoja i energije Segolene Royal.

  Naime, Royal je prozvala kompaniju koja proizvodi Nutellu apelujući javnost da prestane da jede popularan čokoladni namaz od lešnika tvrdeći kako doprinosi deforestaciji.

  "Moramo da posadimo mnogo drveća jer se trenutno događa masivna deforestacija koja takođe doprinosi globalnom zagrevanju. Trebalo bi da prestanemo da jedemo Nutellu, recimo, jer je napravljena s palminim uljem", rekla je ona.

  "Palme su zamenile ostala drveća i time uzrokovala veliku štetu okolini", objasnila je Royal i dodala kako bi Nutella trebalo da budu napravljene od "drugih sastojaka".

  Njeni su komentari bili upućeni Ferreru, velikom italijanskom proizvođaču čokolade koji pravi Nutellu. Ferrero gotovo 80 odsto palminog ulja nabavlja iz Malezije. Ostatak pokriva preko Papue Nove Gvineje, Indonezije i Brazila.

  Pre dve i po godine francuski senatori su pokušali da na palmino ulje nametnu porez od 300 odsto, navodeći kako opasno deblja i da je njegova kultivacija pogubna za okolinu. Predlog zakona nije prihvaćen.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE