Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Umro milijarder Kirk Kerkorian

    Legendarni američki tajkun Kirk Kerkorian, zahvaljujući kom je Las Vegas postao prestonica kocke i neobuzdanog provoda, umro je u utorak u 98. godini.

    Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svetu nalazio se na 393. mestu. Bio je vlasnik nekoliko najvećih i najpoznatijih hotela i kazina u Las Vegasu.

    U jednom trenutku je posedovao polovinu čuvene ulice Las Vegas Strip. Ulagao je puno i u filmsku industriju.
    Rođen 1917. u Kaliforniji u porodici armenskih imigranata, napustio je školovanje i postao redom dostavljač novina, čuvar u kuglani i amaterski bokser.

    Godine 2005. širi svoje carstvo igara otkupljujući za gotovo osam milijardi dolara grupu hotela-kazina uglednog Mandalay Resorta. Kerkorian je imao još dve strasti: film i automobile.

    Godine 1969. kupio je holywoodske studije MGM koje je spojio sa studijima United Artistsa. Devedesetih godina postaje i glavni deoničar Chryslera iz kojega se povukao nakon spajanja s DaimlerBenzom 1998, ali je iz tog spajanja izvukao lepu finansijsku korist.

    Kirk Kerkorian bio je poznat po diskretnom načinu života, izbegavao je intervjue zbog čega su ga upoređivali s holivudskom legendom Howardom Hughesom.

    Osim kocke i pilotiranja, obožavao je tenis. Četiri puta se ženio, a ostat će upamćen i kao vrlo darežljivi donator koji je milijune dolara poklonio zemlji svojih predaka, Armeniji.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE