Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Baidu i BMW prave samovozeći automobil

    Google više nije jedini tehnološki gigant u trci za prvim autonomnim automobilom, pošto se kineski internet pretraživač Baidu udružio sa BMW u radu na sopstvenom samovozećem vozilu.

    Baidu je potpisao partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom još 2014. godine u cilju razvoja autonomne tehnologije, a sada je objavljeno da očekuju prototip svog vozila na putevima do kraja 2015.

    Kineska firma je drugačije pristupila problemu samovozećeg automobila od Googlea, jer pre svega želi veći doprinos vozača u procesu vožnje, dok bi tehnologija više predstavljala pomoć za volanom.

    S obzirom da Baidu ima manje ambicije od Googlea u ovom trenutku, to im omogućava da svoju tehnologiju na tržište izbace pre rivala koji je najavio potpuno autonomni automobil bez volana i pedala.

    BMW će sa svoje strane ponuditi već oprobane sisteme koji su prisutni u njihovim modelima poput autonomnog parkiranja, podesivog tempomata i sistema za održavanje u traci.

    Nova "serija 7" koja je nedavno predstavljena takođe ima sistem koji skenira saobraćajne znakove za ograničenje brzine i prilagođava brzinu vožnje.

    Još jedna novina je i daljinsko uparkiravnaja automobila koje će vozač i van svog vozila moći da kontroliše putem dugmeta na ključu automobila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE