Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen sudija Višeg suda i vlasnik hotela Taš

    Sudija Višeg suda Branislav Blažić uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, a u akciji policije je uhapšen i vlasnik hotela Taš i Side One, kao i vile Mistique u Beogradu.

    U akciji policije uhapšeni su i otac i sin Zoran (63) i Đorđe Matić (34) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem. Matić je, inače, vlasnik hotela Taš i Side One kao i vile Mistique u Beogradu.

    Policija je Matiće uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je Blažić u dužem vremenskom periodu, korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đorđa Matića.

    Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

    "Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu", zaključio je Stefanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE