Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američki energetičari stižu u Srbiju

    Sjedinjene Američke Države podržavaju nameru Srbije da diversifikuje izvore snabdevanja energijom, istakao je zamenik američkog sekretara za energetiku Jonathan Elkind u razgovoru sa srpskim ministrom energetike Aleksandrom Antićem.

    SAD podržavaju nameru Srbije da diversifikuje izvore snabdevanja energijom i u tome će pružiti Srbiji maksimalnu tehničku i logističku podršku u diversifikaciji izvora snabdevanja energijom, istakao je Elkind u razgovoru sa Antićem koji boravi u zvaničnoj poseti SAD.

    Američki zvaničnik je najavio da će SAD uputiti u Srbiju timove istraživača koji bi pomogli u ostvarivanju energetskih ciljeva Srbije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

    U razgovoru sa ministrom Antićem, Elkind je najavio i da će Srbiju u najskorije vreme posetiti delegacija američkog Ministarstva energetike koja će izraditi analizu istraživanja i eksploatacije uglja po najvišim ekološkim standardima.

    Elkind je ukazao na značaj koji SAD pridaju Srbiji kao jednoj od najznačajnijih zemalja u regionu. Ministar Antić je u razgovoru predstavio interes Srbije za energetsku diversifikaciju, ne samo u pogledu ruta snabdevanja, nego i izvora energije.

    On je istakao nameru Srbije za energetskom nezavisnošću i razvojem vlastitih energetskih izvora, kao i potrebu za diversifikacijom snabdevanja gasom, kako bi zemlja izbegla potencijalne probleme u snabdevanju uzrokovane geopolitičkim događajima.

    Ministar je dodao da Srbija unapređuje lokalne izvore energije oslanjajući se na energiju vetra i sunca, biomasu, geotermalne izvore i mini hidroelektrane.

    U nastavku posete SAD, Antić će razgovarati sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za međunarodna energetska pitanja Amosom Hokštajnom, nakon čega putuje u Denver i Finiks na razgovore sa predstavnicima kompanija Rio Tinto i Friport.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE