McDonald`s smanjuje broj restorana u SAD - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  McDonald`s smanjuje broj restorana u SAD

  Posle više od 40 godina, a možda i od svog početka, čuveni lanac brze hrane McDonald`s smanjuje broj svojih restorana u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Najveći lanac sveta za hamburgere je za ovu godinu najavio zatvaranje više restorana u SAD nego otvaranja novih. To se nije dogodilo bar od 1970. godine, navodi u analizi agencija AP.

  Predstavnica McDonald`sa za štampu Becca Hary odbila je da iznese cifre, ali je rekla da će biti "minimalnog" smanjenja sadašnjeg broja od 14.300 američkih restorana.

  Ta kompanija je brzo rasla tokom većeg dela svoje istorije, dosledno nudeći hranu po pristupačnim cenama. Čak je i cvetala tokom recesije, kada je "meni za jedan dolar" pomogao ljudima da uštede, a uvela je i nove proizvode.

  Ali, drugi lanci kao što je "Chipotle" reklamiraju se hranom boljeg kvaliteta što je okrnjilo dominaciju McDonald`sa.

  Rukovodioci McDonald`sa takođe priznaju da je njihov preterano komplikovan meni doveo do grešaka u izvršavanju porudžbina i da je produžio čekanje gostiju, a nisu uspeli da održe ni korak sa promenama ukusa klijentele.

  U aprilu, McDonald`s je rekao da će ove godine zatvoriti 700 slabijih lokacija širom sveta, a potom i da će smanjiti birokratiju i poslovati elastičnije.

  Zatvaranje slabih prodavnica nije neobično za kompanije koje pokušavaju da poboljšaju poslovni rezutat. Starbucks je zatvorio stotine kafea u SAD od 2008. godine, a povećao prodaju i geografski se proširio.

  Iako zatvara restorane, McDonald`s ostaje najveći lanac za prodaju pljeskavica u SAD gde i dalje ima više nego duplo restorana od Burger Kinga. McDonald`s i dalje raste u svetu gde planira da ove godine doda još 300 na ukupno više od 36.000 restorana.

  Foto: Beta-AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE