Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I prestonica emituje obveznice?

    Grad Beograd razmatra emitovanje municipalnih obveznica u želji da reprogramira 400 miliona evra duga bankama i poveća investicije, saopštila je Služba za informisanje prestonice.

    Gradonačelnik Siniša Mali razgovarao je sa direktorom američke Citi banke za zemlje centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike Erikom Nobiloom o investicionim projektima i potencijalima grada i o ideji za emitovanje municipalnih obveznica.

    Mali je istakao da ne postoje zakonske prepreke za uvođenje municipalnih obveznica kao sredstva finansiranja, pomoću kojeg lokalne vlasti mogu da prikupe sredstva za projekte ili za pokrivanje tekućeg budžetskog deficita.

    "Želja Grada Beograda je da nagomilani dug bankama u iznosu od preko 400 miliona evra, pokuša da reprogramira, kako bi se pritisak na budžet grada smanjio i stvorio prostor za više investicija."

    Najvažniji cilj jeste razvoj srpske privrede, a Beograd mora biti lokomotiva tog razvoja, s obzirom na to da on čini oko 40 odsto bruto domaćeg proizvoda cele zemlje, rekao je gradonačelnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE