Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gazprom gradi elektranu u Pančevu

    Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor sa kompanijom Centrenergoholding, koja je deo Gazprom Energoholding grupe, o osnivanju zajedničke firme radi izgradnje elektrane kod Pančeva, saopštio je ruski gigant.

    Ugovor potpisan na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu propisuje da će kompanija biti osnovana pod imenom "Serbskaja Generacija" Novi Sad, i da će sprovoditi projekat izgradnje elektrane kapaciteta između 140 i 208 megavata.

    Centroenergoholding biće vlasnik 51 odsto, a NIS 49 odsto udela u zajedničkoj firmi. Početak izgradnje planiran je za ovu, a puštanje elektrane u rad za 2018. godinu. Vrednost projekta je 140 miliona evra, a veći deo investicije obezbediće Gazprom Energoholding.

    Termoelektrana, koja će koristiti prirodni gas kao glavno gorivo, snabdevaće energijom  rafineriju NIS, a možda i NIS strateškog partnera HIP Petrohemiju, dok će ostatak biti ponuđen na srpskom tržištu struje.

    Sporazum su potpisali generalni direktor NIS Kiril Kravčenko i generalni direktor Gazprom Energoholdinga i Centroenergoholdinga" Denis Fjodorov, u prisustvu direktora Gazproma Alekseja Milera.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE