Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuske firme žele u Srbiju

    Dolazak francuske kompanije Emmezeta je dokaz da Srbija postaje sve privačnije mesto za strane investicije, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    "Dolaskom ovakvog brenda Srbija postaje sve interesantnija investiciona destinacija", istakao je Ljajić na koktelu povodom otvaranja prve Emmezeta robne kuće na Bežanijskoj kosi.

    Ljajić je naveo da će u ponudi te robne kuće biti oko 46.000 artikala, od čega će četvrtina biti domaćeg porekla. Potpredsednik vlade je istakao da je to istovremeno korist za 160 radnika koji će naći posao u Emmezeti.

    "To je velika šansa za naše proizvođače, pre svega nameštaja, iako je drvna industrija u krizi", rekao je Ljajić i izrazio nadu da će Emmezeta konkuretnim cenama naći put do domaćih potrošača.

    Ambasador Francuske u Srbiji Kristin Moro rekla je da Emmezeta predstavlja veliku francusku grupaciju i ovo je prva njena robna kuća u Srbiji, izrazivši nadu da će ih biti još.

    Moro je ukazala da je Srbiji potrebno da stvori još bolje poslovno okruženje da bi francuska preduzeća dolazila u većem broju u našu zemlju.

    Prema njenim rečima, "ne prođe ni jedna nedelja, a da se bar jedna francuska kompanija ne interesuje u Ambasadi u Beogradu za uslove investiranja u Srbiji".

    Operativni direktor Emmezeta centra u Srbiji rekao je da kompanija ima za cilj da potrošačima omogući pristup kvalitetnoj robi po prihvatljivim cenama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE