Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tsipras: Kreditori nisu prihvatili plan reformi

    Premijer Grčke Alexis Tsipras rekao je svojoj vladi da međunarodni kreditori nisu prihvatili plan reformi.

    Tsipras je to rekao pred polazak za Brisel, a nešto pre toga je grčki ministar finansija Yanis Varoufakis, koji takođe ide sa premijerom u sedište EU, izjavio da je krizom pogođena Grčka u finalnoj fazi pregovora sa kreditorima i uskoro bi mogla postići sporazum.

    Grčki premijer je na svom Twitter nalogu napisao, da kreditori "ili neće dogovor ili štite nečije interese u Grčkoj", kao i da nikad nisu bili toliko odlučni u odbijanju planova, za razliku od slučajeva Portugala i Irske.

    Tsipras i Varoufakis treba danas da razgovaraju s predsednicima Evropske centralne banke (ECB) Mariom Draghim, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde i Evropske komisije (EK) Jean-Claude Junckerom u pokušaju da se postigne završni sporazum pre nego što Grčkoj istekne rok (30.jun) i iz MMF stigne na naplatu 1,5 milijardi evra.

    Ranije ove nedelje, evropski zvaničnici izrazili su uverenje da će se do kraja nedelje naći zajedničko rešenje.

    Grčke banke dobile još pomoći od ECB-a

    Evropska centralna banka (ECB) povećala je danas, treći dan za redom, hitnu kreditnu pomoć grčkim bankama, izjavio je grčki bankarski zvaničnik.

    Kredit preko mehanizma za hitno finansiranje likvidnosti (ELA) treba da pomogne grčkim bankama koje su součene s povlačenjem novca pošto su stanovnici Grčke zabrinuti za svoja sredstva.

    Ako bude neophodno odbor ECB-a će se ponovo sastati u narednih 24 časa da razmotri dalje povećanje, rekao je bankarski zvaničnik koji je tražio da ne bude imenovan pošto odluka još nije objavljena.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE