Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fića u zaustavnoj traci, novi model neophodan?

    Kao što je i najavljeno, kragujevački Fiat Crysler automobili Srbija je obustavio proizvodnju modela 500L, a nastaviće je 1. jula. Radnici i sindikati očekuju proizvodnju novog modela.

    Kragujevčka fabrika neće raditi do 1. jula, izjavio je FoNetu predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković. On je rekao da je sedmodnevni zastoj ranije planiran i da će proizvodnja od 1. jula biti nastavljena uobičajenim tempom od 600 automobila dnevno, odnosno 12.000 mesečno.

    Marković je, međutim, istakao da su u sindikatu nezadovoljni nedovoljnom uposlenošću, navodeći da to "ni za sindikate ni za zaposlene nije dobro, jer niko ne treba da se raduje neradu".

    Očekujemo da u narednom periodu predstavnici kompanije i Vlada Srbije stvore ambijent za proizvodnju novog modela, ili otvore neka nova tržišta. To je ono što očekuju i radnici i sindikat, rekao je Marković.

    >>>>Fića stao planski, dobri rezultati u Evropi

    On je dodao da će radnici za vreme pauze u proizvodnji primati umanjenu zaradu, koja iznosi 65 odsto standardne plate. Zbog toga mi i nismo zadovoljni ovakvim prekidima, bez obzira što su oni ranije najavljeni, rekao je Marković.

    Fabrika zapošljava 3.100 radnika, a još oko 2.000 radnika angažovano je u kooperantskim firmama koje proizvode delove. Do sada je u ovoj godini proizvedeno oko 60.000 automobila Fiat 500L.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE