Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Garancije za kreditiranje privreda Srbije i regiona

    Multilateralna agencija za garantovanje investicija (Miga), deo grupacije Svetske banke, pružiće garancije od 457 miliona evra za kreditiranje privrede u Srbiji, Albaniji, Belorusiji, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

    Kako se navodi u saopštenju Mige, koje se bavi osiguranjem od političkog rizika i kreditnim unapređenjem, garancije će dobiti Raiffeisen Bank International, koje će preko podružnica u tim zemljama kreditirati privredu.

    Osiguranje agencije Miga umanjiće profil rizika u vezi s poslovanjem RBI u zemljama regiona, što će toj banci omogućiti da zadrži lokalno kreditiranje i na taj način stimuliše ekonomski rast, stvaranje radnih mesta i smanjenje siromaštva.

    Uz učešće agencije Miga, banke će morati da izrade i sprovedu sisteme za upravljanje životnom sredinom i socijalnim pitanjima koji su srazmerni riziku u njihovim portfolijima.

    Miga je osnovana 1988. godine kao jedna od članica grupe Svetske banke radi promocije direktnih stranih ulaganja u privrede u razvoju, kako bi se podržao privredni rast, smanjilo siromaštvo i poboljšao životni standard ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE