Garancije za kreditiranje privreda Srbije i regiona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Garancije za kreditiranje privreda Srbije i regiona

  Multilateralna agencija za garantovanje investicija (Miga), deo grupacije Svetske banke, pružiće garancije od 457 miliona evra za kreditiranje privrede u Srbiji, Albaniji, Belorusiji, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

  Kako se navodi u saopštenju Mige, koje se bavi osiguranjem od političkog rizika i kreditnim unapređenjem, garancije će dobiti Raiffeisen Bank International, koje će preko podružnica u tim zemljama kreditirati privredu.

  Osiguranje agencije Miga umanjiće profil rizika u vezi s poslovanjem RBI u zemljama regiona, što će toj banci omogućiti da zadrži lokalno kreditiranje i na taj način stimuliše ekonomski rast, stvaranje radnih mesta i smanjenje siromaštva.

  Uz učešće agencije Miga, banke će morati da izrade i sprovedu sisteme za upravljanje životnom sredinom i socijalnim pitanjima koji su srazmerni riziku u njihovim portfolijima.

  Miga je osnovana 1988. godine kao jedna od članica grupe Svetske banke radi promocije direktnih stranih ulaganja u privrede u razvoju, kako bi se podržao privredni rast, smanjilo siromaštvo i poboljšao životni standard ljudi.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE