Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je Hrast zaustavio Koridor

    Iako je izvođač radova dobio nalog da nastavi radove u zoni starog hrasta na trasi koridora 11 kod Gornjeg Milanovca, niko ne želi da iseče čuveno stablo, pa su radovi na deonici morali da stanu.

    Hrast star više od 600 godina, koji se našao na trasi Koridora 11 u mestu Savinac kod Gornjeg Milanovca, i pored toga što je izvođač radova dobio nalog da radove nastavi, nema ko da poseče. Niko to ne želi da uradi, pa su radovi na oko 300 metara sa leve i desne strane hrasta – stali.

    Nezvanično, jedna domaća firma ponudila je da za 150.000 dinara sa svojom mehanizacijom ukloni hrast. Pored nadoknade, vlasnik firme je zatražio i policijsku zaštitu od nezadovoljnih građana koji su stali u odbranu hrasta, ali to investitor navodno nije mogao da mu obezbedi, pa je odustao od posla.

    Mislim da je samo pitanje dana kada će hrast biti uklonjen. Građani su ranije bili ohrabreni izjavama ministra Ilića da će hrast opstati, ali kako jednim političarima moć opada, a drugima jača, stvari se menjaju, rekao nam je Bojan Milovanović iz Ekološke organizacije GM Optimist. Ovo drvo ima crkvenu, istorijsku i prirodnu vrednost.

    Predsednik Mesne zajednice Savinac Miliša Nikolić kaže da će hrast, visok više od 40 metara, biti posečen.

    Narodu je dozlogrdilo i mislim da se više niko neće ni buniti. Lagali su nas, obmanuli. Pre nego što je počela izgradnja ove deonice, predlagali smo da auto-put zaobiđe Takovo i Savinac, dva istorijska i turistička mesta, ali niko nas nije čuo. Sada je sve badava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE